Comportamente deviante in ff-urile Digimon Tamers cu pairing Rukato

Digimon Tamers este a treia serie anime bazata pe ideea existentei unei lumi digitale, unde traiesc fiinte numite digimoni. Spre deosebire de primele doua serii, Tamers ne prezinta un Pamant la fel ca al nostru, unde Digimon este un anime dupa care s-a creat un joc de strategie cu carti. Un grup de copii de 10 ani (12 in versiunea americana, ceea ce mi se pare mult mai rezonabil) pasionati de jocul de carti intra in legatura cu digimoni care vin din lumea digitala in cea reala. Cu timpul fiecare din ei stabileste o legatura puternica cu partenerul lor digimon si lupta impreuna pentru salvarea lumii.
Cei trei protagonisti (desi unii considera ca si Ryo ar trebui inclus) sunt diferiti si ajung sa se inteleaga si sa aiba incredere unul in celalalt de-a lungul seriei. Takato Matsuda este un baiat ai carui parinti au o mica brutarie si care si-a desenat partenerul, Guilmon, iar desenul a fost scanat si tranformat in digimon. Jenrya Lee, vocea ratiunii din grup, este fiul unuia din cei care pot fi numiti creatorii lumii digitale si partenerul sau, Terriermon, a fost materializat dintr-un joc video cu digimoni. In fine, Ruki Makino este fiica unui model celebru, la inceput nesociabila si introvertita, care a ales-o pe Renamon pentru puterea ei.
Rukato reprezinta, dupa cum poate banuiti, numele dat de fani cuplului Ruki Makino – Takato Matsuda. Este de departe cel mai interesant pairing din Digimon Tamers cand vine vorba de fanfiction, avand ca rival poate doar pe Ryo Akiyama – Alice McCoy, din cauza ca Alice este cel mai misterios personaj din anime. Ruki si Takato au personalitati diametral opuse la inceputul animeului si tocmai apropierea care are loc pe parcurs face ca acest pairing sa fie atat de popular, desi, sa recunoastem, sfarsitul animeului ne da indicii clare pentru un pairing Ryo Akiyama – Ruki Makino si Takato Matsuda – Juri Kato. Filmul „Runaway Digimon Express” aduce insa argumente destul de solide pentru fanii Rukato, si daca poza pe care Takato si Ruki au facut-o impreuna in primul film, „Battle of Adventurers”, devenea imaginea emblematica pentru Rukato, acum cantecul fredonat de Ruki, „Yuuhi no Yakusoku”, avea sa fie melodia reprezentativa. De aceea s-au facut si atatea songficuri dupa acest cantec.
Trebuie spus ca interesul crescut pentru Ruki si Takato a dus nu numai la aparatia multor ff-uri de proasta calitate, ci si la dezvoltarea unor comportamente deviante ale personajelor in ff-urile scrise bine. Mai jos voi detalia cele mai intalnite devieri comportamentale de la tipul personajelor prezente in anime, precum si motivul pentru care reprezinta deviatii. Ca un mic exemplu as da interesul brusc al lui Jenrya fata de Ruki, fara indicii in anime si contrar comportamentului lui Lee. Precizez ca nu am luat in considerare decat ff-urile care sustineau sus si tare ca prezinta personajele asa cum sunt ele in anime.
Elementul care face ca Rukato sa fie un pairing de pe urma caruia se poate face o poveste buna, si anume caracterul inchis al fetei, este cel mai adesea interpretat si transpus foarte prost. Astfel Ruki ajunge sa se comporte ca o adolescenta in timpul menstruatiei. In unele ff-uri are o revelatie in legatura cu sentimentele ei pentru Takato, de multe ori puse in asa de mare legatura cu lipsa tatalui ei incat apar ca fiind vreun complex psihic capatat in copilarie, in care caz ii marturiseste lui Takato ce simte, o trimite pe Renamon sa o faca sau Renamon se duce fara stirea ei. In altele, Ruki se joaca pur si simplu cu Takato, seducandu-l incet incet, de parca nu ar fi vorba de copii de 12 ani. Repet, acestea sunt ff-uri care sustin ca pastreaza comportamentul personajelor din anime.
Takato este supus la inca si mai multe denaturari. Naivitatea lui este transformata in idiotenie, dupa cum se intampla si cu Guilmon, fapt despre care voi vorbi putin mai tarziu.
Astfel el ajunge sa ii ceara sfatul lui Jenrya sau chiar Juri cand vine vorba de aproape orice legat de Ruki, de la cadouri pana la tehnici de sarut. Cat de obisnuit e pentru Takato sa faca asta o pot spune foarte usor cei care au vazut Digimon Tamers. Tot lui Takato i se mai atribuie si o nepasare sora cu moartea, manifestata cand pentru amorezata Ruki, cand pentru recent parasita sau chiar decedata Juri. De unde pana unde se numeste asa ceva comportament ca in anime, nu stiu. Un exemplu notabil aici este cel in care un Takato indurerat de moartea lui Juri declara ca nu a iubit-o decat ca prietena si isi dezvaluie sentimentele fata de Ruki.
Ne intoarcem la Takato imediat, dar daca tot am ajuns la capitolul exemple trebuie sa amintesc de digimonul pomenit putin mai sus, anume Guilmon, care este de cele mai multe ori coborat la cel mai jos nivel al idioteniei. Astfel, intr-un ff in care Takato se intorcea de la Ruki dupa un sarut, Guilmon i se adreseaza : „Did you eat tamer Ruki? Your mouth smells like her.” O intrebare pe cat de potrivita pentru amuzament, pe atat de stupida pentru inteligenta de care stim ca a dat dovada micul digizaur.
Revenind la Takato, un alt lucru exagerat la el este timiditatea. Ceea ce a facut-o pe Ruki sa isi schimbe atitudinea de-a lungul seriei a fost tocmai faptul ca Takato avea curajul sa spuna cam orice, inclusiv sa o complimenteze (tricoul cu inima intreaga) sau sa o numeasca „fata din visele lui”. Comparati aceasta cu un Takato care nu stie cum sa ii spuna lui Ruki ca ii sta bine intr-o rochie sau cu parul liber si ii sopteste in schimb lucrul acesta lui Jenrya sau, stupoare din nou, lui Juri.
Si daca tot am ajuns la Jenrya, cel mai ciudat caz, pe care l-am intalnit, si mai ciudat, de mai multe ori, e acela in care el e cel care il sfatuieste pe Takato cum sa puna mana pe Ruki pentru ca la urma ea, dezamagita de un sarut/imbratisare/privire/atingere dintre Takato si Juri, sa ajunga in bratele lui. Multe alte ff-uri il prezinta, si pot sa spun acelasi acelasi lucru despre Juri, ca pe un adevarat Dr. Love, la care apeleaza cand Ruki, cand Takato. Experienta lui in materie de dragoste, precum si modul in care a obtinut-o pana la varsta de 12 ani ma depasesc in mod total.
Am omis cateva elemente nesemnificative cum ar fi dorinta exemplara a lui Renamon de a-i gasi lui Ruki un iubit sau referintele sexuale facute de bunica lui Ruki, care se gasesc insa in prea putine ff-uri pentru a insista asupra lor.
Deja nu se mai scrie aproape deloc pe tema Digimon Tamers, desi universul Digimon este in continuare animat, o noua serie fiind gata de lansare in iulie, a sasea. Sper totusi ca, in cazul in care cineva s-ar gandi sa scrie din nou un fanfiction cu pairingul Rukato, sa le respecte personajelor caracterul pe care l-au avut in anime si de care fanii s-au indragostit, pentru ca alminteri nu s-ar mai continua aventurile eroilor preferati, ci doar s-ar crea noi personaje cu acelasi nume.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: